Vánoční ozdoby a dekorace z kreativních hmot

Pondělí, 20. listopad 2023

Kreativní hmoty jako je samotvrdnoucí hmota, Jesmonite nebo křišťálová pryskyřice jsou stále oblíbenější pro rozmanité tvoření. Věděli jste, že z nich můžete vytvořit i krásné vánoční dekorace? Připravili jsme pro vás tipy na 6 originálních vánočních ozdob z kreativních hmot. Prohlédněte si je v tomto článku!

Vánoční ozdoby a dekorace z kreativních hmot

Zasněžené domečky

Vytvořte si jeden originální zasněžený domeček na samotě nebo klidně celou vesničku roztomilých domečků ze samotvrdnoucí hmoty. Můžete do nich dát obyčejnou čajovou svíčku, bezpečnější LED svíčku nebo jimi provléct klasická vánoční světýlka. Při troše štěstí se vám v nich zabydlí vánoční skřítek, když vám ponese dárky.

Ozdoby ze samotvrdnoucí hmoty

Samotvrdnoucí hmota je na tvoření vánočních ozdob jako stvořená. Velmi jednoduše se s ní pracuje, a i proto se skvěle hodí pro tvoření s dětmi. Vytvořit si společně můžete například tyto ozdůbky, které si přímo říkají o dozdobení fixami. V nabídce máme také metalické odstíny fixů, které pár tahy dodají ozdůbce ještě svátečnější nádech.

Hvězdičky s reliéfním obtiskem

Proč u ozdob vytvořených pomocí vykrajovátek ještě chvíli nezůstat? Tyhle hvězdičky jsou navíc ozdobené vtlačenými reliéfy vytvořenými přiložením dřevěného výřezu. Opět si je můžete dobarvit podle svého a stejně tak si můžete vybrat z více motivů dřevěných výřezů.

Vločky z pryskyřice

Magii čerstvě napadaného třpytivého sněhu si můžete vytvořit i doma! Prohlédněte si návod na sněhové vločky z křišťálové pryskyřice, do kterých můžete přidat trochu třpytek nebo barvy a můžete je vystavit doma na okně, pověsit na závěs nebo vločkou doladit dárkové balení pod stromečkem.

Jesmonite mramorové hvězdičky

V tipech na tvoření z kreativních hmot nesmíme zapomenout ani na oblíbenou Jesmonite hmotu! Vytvořili jsme z ní tyto mramorové hvězdičky, které je možné dozdobit metalickým fixem. Jesmonite ozdoby jsou o něco těžší, než ty ze samotvrdnoucí hmoty. Nicméně i tyto menší ozdůbky se na větvičce hezky udrží, nemusíte se bát.

Betlém ze samotvrdnoucí hmoty

Originální minimalistický betlém s vyobrazením svaté rodinky si můžete s trochou šikovnosti vyrobit doma sami! Betlém udělá parádu na každém parapetu a je možné do něj vložit i čajovou nebo LED svíčku.

Prohlédněte si také další návody na šperky i dekorace! Fotonávod vás provede tvorbou krok po kroku a v sekci Materiál na výrobu najdete přesně to, co je k jednotlivým projektům potřeba. Takže nebudete muset nic dalšího řešit a můžete se pustit rovnou do tvoření! Návody jsou zdarma, naopak nás velmi potěší, když výsledky své tvorby, inspirované právě v sekci Návodů označíte na sociálních sítích, abychom se spolu s vámi mohli radovat z hotového díla!

Budeme rádi, když se s námi podělíte o výsledky své tvorby. Buď na našem Facebooku, nebo na Instagramu. Značka #inspiraceodmanumi

Související články

Stylové dekorace na vánoční stůl

Stylové dekorace na vánoční stůl

U svátečního stolu se sejde každoročně nejbližší rodina nebo přátelé. Dotvořte sváteční tabuli vlastnoručně vytvořenou dekorací, ať je i letošní Štědrý večer nezapomenutelný! Připravili jsme pro vás tipy na 5 originálních dekorací a vychytávek, které si můžete sami vyrobit. Prohlédněte si je v tomto článku!

Tipy na originální balení vánočních dárků

Tipy na originální balení vánočních dárků

Štědrý den se blíží, dárečky už jsou vybrané, vyrobené, nakoupené nebo na cestě a vy přemýšlíte, jak je originálně zabalit? Připravili jsme pro vás 5 tipů na stylová balení dárků a krásné jmenovky, prohlédněte si je v tomto článku!

Andělská DIY inspirace

Andělská DIY inspirace

Andílci neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Můžeme je vidět na trzích, v kostelech i v doprovodu čerta a Mikuláše. Vytvořte si roztomilého papírového, dřevěného, korálkového nebo macramé andílka i vy! V tomto článku jsme pro vás připravili tipy na 6 originálních andílků, které si můžete sami vyrobit.

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
99 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Zdeňka
Sobota, 27. Duben 2024

100%

Velký výběr, rychle dodáno.

Ivana
Pátek, 26. Duben 2024

100%

V tomto obchůdku nakupuji pravidelně a zatím mě nikdy nezklamali. Všem kutilům ho mohu s klidným svědomím doporučit.

+ velký výběr korálků a komponentů nejen ze stříbra

+skvělé ceny

+rychlé dodání

Jaromíra
Úterý, 23. Duben 2024

100%

rýchlosť expedície a dodania

+ nádherné korálky, dobrý výber koralkových komponentov