Jesmonite výzva: rozhovor s ambasadorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Pondělí, 9. leden 2023

Přečtěte si rozhovor s naší Jesmonite ambasadorkou Zuzkou, která pro vás připravuje většinu návodů i článků o tvoření z Jesmonite hmoty.

Jesmonite výzva: rozhovor s ambasadorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Zuzka je naše kreativní ředitelka. Po celém světě hledá inspiraci a produkty, které bychom vám mohli s Manumi přinášet. Vlastnoručně objevuje nové trendy, aby vám mohla předat z první ruky informace, jaké to je, když člověk začíná s novou technikou tvoření. Mezi našimi návody najdete Zuzky postupy na práci s Jesmonite, svíčkovým voskem, mýdlovou hmotou, křišťálovou pryskyřicí i korálky. 

Jak ses o Jesmonite poprvé dozvěděla?

Materiál Jesmonite jsem poprvé zahlédla v lednu 2021 u mé oblíbené DIY Youtuberky. Hledala jsem, kde si ho můžu objednat a zjistila jsem, že v té době bylo možné jej koupit pouze na Etsy.com. To byla jasná indicie, že se musíme pokusit sehnat materiál do našeho portfolia.

Čím tě práce s tímhle materiálem zaujala?

Jsem hodně netrpělivý člověk a tak je pro mě práce s křišťálovou pryskyřicí hodně o nervy. Čekat minimálně jeden den, než si bude moci člověk na výrobek sáhnout… U Jesmonite jsem byla nadšená z toho, že se výrobek z formy může vyndat už po půl hodině. PO PŮL HODINĚ! Když jsem ho pak měla poprvé v ruce a zjistila jsem, že se celý proces navíc obejde bez nepříjemného zápachu epoxidu, byla to láska.

Z jiného pohledu mě moc baví to, že na Jesmonite můžu používat stejné formy, jako na křišťálovou pryskyřici a navíc, že tyhle materiály mohu dokonce kombinovat. To skvěle koresponduje s celou hlavní myšlenkou Manumi.

Jakou techniku nejraději používáš?

Ráda to střídám… Obecně mě hodně baví, že velmi abstraktním přístupem můžu vytvořit velice efektní výrobky. Vždycky je to napínavé, co vlastně z formy vyloupnu. V tuhle chvíli mě hodně baví kombinace se zlatou metalickou fólií. Ale předpokládám, že za měsíc už to bude zase něco jiného.

Co je tvoje nejoblíbenější forma?

Asi oválný podtácek a kulatý květináč. Podtácek proto, že na jeho plochém dně se dají snadno zkoušet různé efekty. A díky tomu pak tvarově stejný výrobek může vypadat stokrát jinak. Kulatý květináč mě baví díky svému univerzálnímu využití. Může to být květináč na sukulent, nádoba na svíčku a třeba i kelímek na kosmetické štětce.

Kde hledáš inspiraci pro svoje výrobky?

Ráda se dívám všude možně (Instagram, Pinterest, Youtube), ale největší inspirací je mi asi materiál samotný. Já prostě ráda patlám. A Jesmonite mi umožňuje tímhle způsobem zkoušet různé přístupy i barevné kombinace. Pokud chcete s materiálem začít, pak určitě doporučuji videa, která tvoří angličanka Claire

Co máš v plánu v letošním roce vyzkoušet?

Rozhodně bych chtěla pokračovat v testování možností kombinace Jesmonite a minerálových zlomků. Ráda bych taky vychytala postup “malování” s Jesmonite a tvorby drobných detailů. A pak mám jeden velký rest - naučit se pořádně pracovat s hmotou AC730, která imituje různé druhy kamene.

Co bys vzkázala nebo poradila těm, kteří chtějí tvoření s Jesmonite vyzkoušet?

Nebojte se, je to jednodušší, než se zdá! I ti, kdo se necítí výtvarně zdatní, zvládnou vytvořit krásný výrobek s mramorovým vzorem. A od něj už je jen pár krůčků k dalším, složitějším technikám.

 

Související články

Jesmonite výzva: rozhovor s My BESTIE

Jesmonite výzva: rozhovor s My BESTIE

Přečtěte si rozhovor s @mybestie.cz, autorkou doplňků z Jesmonite, nejen o tom, jak s tvorbou začala nebo kde bere inspiraci pro další tvoření.

Lednová výzva: Tvořte z Jesmonite

Lednová výzva: Tvořte z Jesmonite

S novým rokem přichází i nová řada výzev. V lednu budeme tvořit s Jesmonite a doufáme, že se Vám výzva bude líbit. 

 

Jesmonite + pryskyřice = VSL

Jesmonite + pryskyřice = VSL

Už jste si osahali tvorbu s licí hmotou Jesmonite a mramorový efekt vás přestává bavit? Máme po vás řešení! Zkuste zkombinovat Jesmonite a epoxidovou pryskyřici. Slibujeme, že z toho bude Velmi Slibné Lití!

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
99 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Zdeňka
Sobota, 27. Duben 2024

100%

Velký výběr, rychle dodáno.

Ivana
Pátek, 26. Duben 2024

100%

V tomto obchůdku nakupuji pravidelně a zatím mě nikdy nezklamali. Všem kutilům ho mohu s klidným svědomím doporučit.

+ velký výběr korálků a komponentů nejen ze stříbra

+skvělé ceny

+rychlé dodání

Jaromíra
Úterý, 23. Duben 2024

100%

rýchlosť expedície a dodania

+ nádherné korálky, dobrý výber koralkových komponentov