Výzva Tvoření náramků z minerálů: rozhovor s ambasadorkou Zuzanou Dobšíčkovou

Středa, 14. červen 2023

Přečtěte si rozhovor se Zuzkou naší ambasadorkou pro tvorbu náramků z minerálů. Povídali jsme si mimo jiné o tom, jak s tvorbou sama začala, kde hledá inspiraci nebo co by vzkázala těm, kteří by chtěli začít.

Výzva Tvoření náramků z minerálů: rozhovor s ambasadorkou Zuzanou Dobšíčkovou

“Náramky z minerálů jsou skvělý DIY dárek pro vaše blízké. Dají se snadno přizpůsobit vkusu toho, komu je chcete dát. Baví mě, že můžou být velmi jednoduché, když tíhnete k minimalismu i hodně okázalé, pokud vás baví Boho styl. A navíc je zvládne vyrobit opravdu každý.”

Prohlédněte si návody na náramky od Zuzky v naší Inspirační galerii >>>

Co tě přivedlo k tvoření náramků z minerálů a jak dlouho se mu věnuješ?

Náramky z minerálů vyrábím od doby, kdy jsme, tehdy ještě jako Korálky.cz, začali minerály prodávat. Takže už přes sedm let. Snažím se designem náramků inspirovat zákazníky k tomu, aby se nebáli kombinovat materiály a různé typy korálků i ozdobných komponentů.

Pamatuješ si, jak vypadal a z čeho byl tvůj první náramek z minerálů? Máš ho ještě?

Jako první jsem dělala tuším 4 nebo 5 náramků, které najdete jako nejstarší návody v inspirační galerii. Pamatuji si, že jeden byl z tygřího oka a jeden z korálu. Ale pak jich přišlo ještě tolik, že z hlavy si je nevybavím.

Minerály jsou opředené legendami o jejich pozitivních účincích nebo vhodnosti pro znamení zvěrokruhu. Máš nějaký svůj oblíbený talisman nebo třeba minerály, které ráda nosíš?

Osobně náramky z minerálů nenosím, nic proti minerálům, ale nenosím žádné náramky. Mám raději hrubé neopracované krystaly jako interiérové doplňky. Několik jich mám položených na misce, kterou jsem si vyrobila ze samotvrdnoucí hmoty. A pak mám také macramé dekoraci na zdi, do kterého mi minerály zakomponovala naše šikovná Ivča.

Kde hledáš inspiraci pro svoje náramky?

Nejvíc mě inspiruje materiál sám. Ráda kombinuji mat a lesk, minerály doplňuji dřevěnými korálky. růžně skládám komponenty a kovové korálky… Na to, jak by mohl šperk vypadat, myslím už ve chvíli, kdy nové komponenty vybírám z nabídky dodavatele.

Co máš v plánu v letošním roce vyzkoušet?

Víc než šperky samotné mě poslední dobou baví kombinace minerálů a jiných technik. Třeba svíček, tvoření s Jesmonite nebo právě macramé. Pravděpodobně si vyrobím pár svíček do koupelny :)

Co bys vzkázala nebo poradila těm, kdo chtějí s tvorbou náramků z minerálů začít? 

Nebojte se, nejde to zkazit. Raději začínejte s jednodušším designem a pak se pouštějte do složitějších. V tomhle případě rozhodně platí, že méně je více. A nezapomínejte uzlík zakápnout gelovým vteřinovým lepidlem, ať vydrží.

Související články

Výzva Tvořte z papíru: rozhovor s Martinou Žemličkovou

Výzva Tvořte z papíru: rozhovor s Martinou Žemličkovou

Přečtěte si rozhovor s Martinou, naší marketingovou ředitelkou, která ráda tvoří z papíru různá přáníčka, dekorace a origami postavičky. To by nebyla pořádná porada, aby nevzniknul alespoň jeden origami jeřáb! :)) Povídali jsme si mimo jiné o tom, jak s tvorbou sama začala, kde hledá inspiraci nebo co by vzkázala těm, kteří by chtěli začít.

Rozhovor o Art Clay tvorbě s Alenou Štukavcovou Doležalovou

Rozhovor o Art Clay tvorbě s Alenou Štukavcovou Doležalovou

Přečtěte si rozhovor s Alenou Štukavcovou Doležalovou, vítězkou soutěže The International Silver Accessories Contest 2023 v kategorii tvorby prstenů. Povídali jsme si o tom, kde bere inspiraci pro svou tvorbu, jaký je její nejoblíbenější šperk i o tom, co by doporučila těm, kteří chtějí s tvořením s Art Clay začít. 

Macramé výzva: rozhovor s ambasadorkou Ivčou

Macramé výzva: rozhovor s ambasadorkou Ivčou

Přečtěte si rozhovor s naší macramé ambasadorkou Ivčou. Povídali jsme si mimo jiné o tom, jak s tvorbou sama začala, kde hledá inspiraci nebo co by vzkázala těm, kteří by chtěli začít.

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
99 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Zdeňka
Sobota, 27. Duben 2024

100%

Velký výběr, rychle dodáno.

Ivana
Pátek, 26. Duben 2024

100%

V tomto obchůdku nakupuji pravidelně a zatím mě nikdy nezklamali. Všem kutilům ho mohu s klidným svědomím doporučit.

+ velký výběr korálků a komponentů nejen ze stříbra

+skvělé ceny

+rychlé dodání

Jaromíra
Úterý, 23. Duben 2024

100%

rýchlosť expedície a dodania

+ nádherné korálky, dobrý výber koralkových komponentov