Tipy na DIY vánoční věnce a adventní svícny + návod na výrobu svíček

Úterý, 21. listopad 2023

Adventní věnec nemusí být jen polystyrenový základ omotaný jehličím. Uzdu své kreativní fantazii můžete povolit mnohem více! Prohlédněte si tipy na 4 věnce a svícny z Jesmonite, macramé a z korálků. Na konci článku navíc najdete návod na výrobu svíček na adventní věnce. 

Tipy na DIY vánoční věnce a adventní svícny + návod na výrobu svíček

Macramé věnec

Pro ty, kteří mají rádi advent, adventní věnce, ale nechtějí zapalovat svíčky tu máme návod na tento krásný věnec z macramé a jehličí. Můžete si ho pověsit na vchodové dveře nebo třeba nad jídelní stůl a navodit tak vánoční atmosféru.

Adventní svícen z Jesmonite

Tvoření z Jesmonite hmoty je stále oblíbenější a my se nedivíme. Sami jsme tomuto trendu propadli. Jesmonite je nehořlavý a můžete z něj proto bezpečně vytvořit krásné svícny. V nabídce máme celou řadu silikonových forem na svícny, včetně těch s motivy soba nebo sněhuláka. Mimo to máme ale i klasické svícny, které můžete dozdobit jehličím (třeba tím, co zbylo z tvoření macramé věnce na dveře) a udělat si z nich takovýhle adventní svícen.

Adventní svícen z Jesmonite se zlatou stuhou

Pokud vám ale z tvoření macramé věnce jehličí nezbylo nebo se pohybujete zásadně po listnatých lesech, i pro vás máme tip! Na tenhle svícen z Jesmonite totiž žádné jehličí nepotřebujete. Stačí ozdobnou stuhou spojit 4 samostatné svícínky, které můžete dozdobit barvou, která se hodí k vašim vánocům.

Adventní věnec z korálků

Jakože vážně? Ano, opravdu! Z velkých 40, 30 a 20mm korálků si můžete vytvořit tento originální adventní věnec. Korálky navíc můžete také pomalovat podle toho, jak barevně budete mít laděnou výzdobu.

Výroba svíčky na adventní věnec

Pokud už máte vybraný věnec, který budete tvořit, schází vám ještě jedna podstatná věc - svíčka! Připravili jsme pro vás krokovaný návod na výrobu vlastních svíček na adventní věnec. Další inspiraci pro voskové tvoření, tipy i materiál najdete v našem rozcestníku Vše pro výrobu svíček. Svíčky nenechávejte nikdy hořet bez dozoru, v opačném případě doporučujeme použít bezpečnější LED svíčky.

Adventní věnce na další 4 způsoby

Již vloni jsme vám přinesli tipy na 4 originální adventní věnce, které si můžete vytvořit doma. Jestli jste článek nečetli a chcete ještě trochu více inspirace, určitě ho prozkoumejte zde.

Prohlédněte si také další návody na šperky i dekorace! Fotonávod vás provede tvorbou krok po kroku a v sekci Materiál na výrobu najdete přesně to, co je k jednotlivým projektům potřeba. Takže nebudete muset nic dalšího řešit a můžete se pustit rovnou do tvoření! Návody jsou zdarma, naopak nás velmi potěší, když výsledky své tvorby, inspirované právě v sekci Návodů označíte na sociálních sítích, abychom se spolu s vámi mohli radovat z hotového díla!

Budeme rádi, když se s námi podělíte o výsledky své tvorby. Buď na našem Facebooku, nebo na Instagramu. Značka #inspiraceodmanumi

Související články

Stylové dekorace na vánoční stůl

Stylové dekorace na vánoční stůl

U svátečního stolu se sejde každoročně nejbližší rodina nebo přátelé. Dotvořte sváteční tabuli vlastnoručně vytvořenou dekorací, ať je i letošní Štědrý večer nezapomenutelný! Připravili jsme pro vás tipy na 5 originálních dekorací a vychytávek, které si můžete sami vyrobit. Prohlédněte si je v tomto článku!

Tipy na originální balení vánočních dárků

Tipy na originální balení vánočních dárků

Štědrý den se blíží, dárečky už jsou vybrané, vyrobené, nakoupené nebo na cestě a vy přemýšlíte, jak je originálně zabalit? Připravili jsme pro vás 5 tipů na stylová balení dárků a krásné jmenovky, prohlédněte si je v tomto článku!

Andělská DIY inspirace

Andělská DIY inspirace

Andílci neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Můžeme je vidět na trzích, v kostelech i v doprovodu čerta a Mikuláše. Vytvořte si roztomilého papírového, dřevěného, korálkového nebo macramé andílka i vy! V tomto článku jsme pro vás připravili tipy na 6 originálních andílků, které si můžete sami vyrobit.

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
99 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Zdeňka
Sobota, 27. Duben 2024

100%

Velký výběr, rychle dodáno.

Ivana
Pátek, 26. Duben 2024

100%

V tomto obchůdku nakupuji pravidelně a zatím mě nikdy nezklamali. Všem kutilům ho mohu s klidným svědomím doporučit.

+ velký výběr korálků a komponentů nejen ze stříbra

+skvělé ceny

+rychlé dodání

Jaromíra
Úterý, 23. Duben 2024

100%

rýchlosť expedície a dodania

+ nádherné korálky, dobrý výber koralkových komponentov