Vánoční ozdoby a dekorace z papíru

Pátek, 10. listopad 2023

Vánoční ozdoby nemusí být jen křehké skleněné (a lehce rozbitné) kousky! Trendem posledních let se stávají minimalistické papírové ozdoby a DIY dekorace. V tomto článku jsme pro vás připravili tipy na 7 originálních vánočních ozdob, které si můžete sami vyrobit nebo dotvořit a jejichž základem je právě papír. Prohlédněte si je v tomto článku!

Vánoční ozdoby a dekorace z papíru

Vánoční věnec s hvězdami

Že by kovový základ na věnec mohl být přiznaný, ničím nezakrytý a mohlo by to vypadat pěkně? Prohlédněte si tento návod na věnec s papírovými hvězdičkami a dřevěnými polokoulemi od naší autorky Báry a uvidíte, že to jde!

Hvězdy z papíru

Papírové ozdoby nemusí být jen minimalistické, jako třeba věnec z předchozího tipu. Vezměte si do ruky nůžky, lepidlo a sadu papírů s motivy a vytvořte si efektní velké vánoční hvězdy podle návodu od Míši. Ty se mohou krásně vyjímat například zavěšené na okně.

Vánoční ozdoby z vlnité lepenky

Vlnitá lepenka se hodí k vytváření dárkových balení, dekorování nebo z ní mohou vzniknout přímo celé vánoční ozdoby! V nabídce máme krom klasické přírodní nebo bílé i zlatou a stříbrnou vlnitou lepenku, takže si můžete ozdoby vytvořit na míru. K zavěšení je možné použít macramé šňůru v bílé barvě, která je protkaná jemnými zlatými vlákny a dodá tak ozdobě více sváteční vzhled.

Andělíček z papíru

Když ještě není dost sněhu na vyválení andělíčků, můžete si jeden z nejoblíbenějších symbolů vánoc alespoň poskládat z papíru! Tento návod na andělíčky je velmi jednoduchý a tvoření bude bavit nejen dospělé, ale i děti.

Skládané papírové ozdoby

V sekci kreativního papírnictví najdete množství barevných i kraftových papírů nebo těch s motivy a efekty. Ať už tedy plánujete letošní vánoce ve výrazných, metalických nebo naopak třeba zemitých barvách tak věříme, že u nás najdete ten správný papír pro skládané vánoční ozdoby podle tohoto návodu! Na zavěšení je možné použít některý z řady provázků a kraje můžete zvýraznit například metalickým fixem nebo barvou. Nebo vymyslíte ještě úplně něco jiného? :)

Papírové ozdoby, které stačí jen rozložit!

Nechcete se pouštět do většího stříhání, lepení a tvoření, ale přesto vás papírové ozdoby z předchozího tipu zaujaly? Nevadí! Prohlédněte si sady podobných papírových skládacích vánočních dekorací, které se budou vyjímat na vánočním stromečku, uprostřed slavnostní tabule nebo kdekoliv jinde v interiéru. Složit tuto efektní 3D vánoční dekoraci je velmi jednoduché - na krajích každé ozdoby jsou totiž magnety, které budou držet při sobě. Stejně tak je možné po Vánocích jednoduše a bez poškození ozdoby rozložit a schovat na příští rok. V balení najdete i zlaté provázky na uchycení, pokud se je rozhodnete někam zavěsit. Takže opravdu nemusíte řešit nic navíc a v nabídce najdete hned několik motivů ozdob.

Podobně jednoduše můžete složit také tyto dekorativní papírové domečky, do kterých se hodí provléknout třeba vánoční světýlka nebo vložit LED svíčky. Motivy jsou vyřezané laserem, takže není třeba nic stříhat, aby domečky lépe držely, tak ale možná budete potřebovat lepidlo

TIP: Viděli jste už sadu papírů s motivy vánoc a s metalickými efekty? Tato sada je ideální pro tvorbu vlastních vánočních dekorací, dekorování dárkových balení, tvorbu originálních jmenovek nebo pro scrapbooking.

Adventní kalendáře

Odpočítávání posledních dnů do Štědrého večera je zdlouhavé. Zpříjemněte to sobě nebo svým blízkým adventním kalendářem, který nejen sami vytvoříte, ale zároveň do něj můžete vložit (vy nebo vánoční skřítek samozřejmě) přesně to, co chcete. V naší nabídce najdete úplně jednoduché adventní kalendáře z pytlíků, celé vánoční vesničky plné dárečků nebo velký dřevěný domeček se šuplíky, který si můžete dozdobit podle sebe. P. S.: Máme i kalendář pro milovníky jezevčíků!

Budeme rádi, když se s námi podělíte o výsledky své tvorby. Buď na našem Facebooku, nebo na Instagramu. Značka #inspiraceodmanumi

Související články

Stylové dekorace na vánoční stůl

Stylové dekorace na vánoční stůl

U svátečního stolu se sejde každoročně nejbližší rodina nebo přátelé. Dotvořte sváteční tabuli vlastnoručně vytvořenou dekorací, ať je i letošní Štědrý večer nezapomenutelný! Připravili jsme pro vás tipy na 5 originálních dekorací a vychytávek, které si můžete sami vyrobit. Prohlédněte si je v tomto článku!

Tipy na originální balení vánočních dárků

Tipy na originální balení vánočních dárků

Štědrý den se blíží, dárečky už jsou vybrané, vyrobené, nakoupené nebo na cestě a vy přemýšlíte, jak je originálně zabalit? Připravili jsme pro vás 5 tipů na stylová balení dárků a krásné jmenovky, prohlédněte si je v tomto článku!

Andělská DIY inspirace

Andělská DIY inspirace

Andílci neodmyslitelně patří k vánočním svátkům. Můžeme je vidět na trzích, v kostelech i v doprovodu čerta a Mikuláše. Vytvořte si roztomilého papírového, dřevěného, korálkového nebo macramé andílka i vy! V tomto článku jsme pro vás připravili tipy na 6 originálních andílků, které si můžete sami vyrobit.

Všechny články



Ověřeno našimi zákazníky
99 % zákazníků nás doporučuje
z celkem 6 650+ recenzí - zobrazit vše

Zdeňka
Sobota, 27. Duben 2024

100%

Velký výběr, rychle dodáno.

Ivana
Pátek, 26. Duben 2024

100%

V tomto obchůdku nakupuji pravidelně a zatím mě nikdy nezklamali. Všem kutilům ho mohu s klidným svědomím doporučit.

+ velký výběr korálků a komponentů nejen ze stříbra

+skvělé ceny

+rychlé dodání

Jaromíra
Úterý, 23. Duben 2024

100%

rýchlosť expedície a dodania

+ nádherné korálky, dobrý výber koralkových komponentov